Concordia Maritime säljer Stena Perros.

Fotograf: Christian Badenfelt

Kategori: Tank

Concordia Maritime säljer fartyg

I linje med ett tidigare bankavtal har nu Concordia Maritime ingått kontrakt om försäljning av P-MAX-fartyget Stena Perros.
Försäljningen av Stena Perros väntas medföra en positiv likviditetseffekt för Concordia Maritime om ca 1,4 MUSD, det enligt ett pressmeddelande från rederiet.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only] Perros.”} /–>

Försäljningen av Stena Perros väntas medföra en positiv likviditetseffekt för Concordia Maritime om ca 1,4 MUSD, det enligt ett pressmeddelande från rederiet.

Bolaget skriver vidare att överskottet kommer att användas till accelererad amortering på lån och därigenom stärka bolaget på längre sikt.

Kan inte utesluta ytterligare försäljningar

– Trots existerande charteravtal medför den fortsatt svaga tankmarknaden utmaningar för Concordia Maritime. Försäljningen av Stena Perros görs för att förbättra bolagets finansiella ställning och ligger i linje med det bankavtal som ingicks under hösten 2021. Ytterligare försäljningar framöver kan inte uteslutas om vi inte ser en snabb återhämtning på marknaden för tanktransporter, säger Erik Lewenhaupt, vd för Concordia Maritime i pressmeddelandet. 

Enligt rederiet är köpeskillingen för Stena Perros under bokfört värde och tidigare värdering. Köpeskillingen har påverkats av att fartyget säljs i odockat skick samt en fortsatt låg spotmarknad. En planerad 5-års-dockning för Stena Perros var schemalagd för fjärde kvartalet 2022.

Sålde två fartyg i somras

Stena Perros är byggd 2007 och på 65.000 dwt. Köpare är ett oljebolag med verksamhet i Afrika och enligt  Concordia Maritime beräknas leverans ske under slutet av januari.

I somras sålde Concordia Maritime IMOIIMax-fartygen Stena Image och Stena Important. Köpare då var ett kinesiskt leasingföretag och nettolikviditetsöverskottet från transaktionerna uppgick till cirka 45 miljoner kronor.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]