Fotograf: Stena

Kategori: Fartygsaffärer | Tank

Concordia lägger två till MR-flottan

Concordia Maritime och Stena Weco delar lika på inbefraktning av två MR-tankers byggda till IMO II/III-standard.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ll IMO II/III-standard.

IMO II/III innebär att de två fartygen är eco-designade och följer kraven på kemtankers av såväl typ IMO II som III. Fartygen byggdes 2013 och ska opereras av Stena Weco. De blir därmed del i den flotta på cirka 60 MR-fartyg som Stena Weco disponerar för transporter av petroleumprodukter, lätta kemikalier och vegetabiliska oljor. Befraktningskontrakten är på ett år och gäller från och med juni respektive juli 2017.

Ej namngivna

Fartygen namnges inte i den officiella informationen och Kim Ullman, vd för Concordia Maritime, förklarar för Sjöfartstidningen att det inte är för att vara hemliga i onödan, utan för att respektera privacy-villkoren i avtalet med fartygens ägare. 

Agerar snabbt

– Affären är helt i linje med vår flott- och befraktningsstrategi. Vi drar nu nytta av vår kapacitet att agera snabbt när rätt tillfälle dyker upp – nu genom att ta positioner kontracykliskt och därigenom stärka positionen inom MR-segmentet ytterligare. Genom tillgången till Stena Wecos system och nätverk är vi övertygade om att det kommer att bli en god affär, säger Kim Ullman i det pressmeddelande som gick ut på fredagseftermiddagen.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]