Color Hybrid på väg in till Sandefjord i november i år.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Färjetrafik

Color Line stoppar färjetrafiken till Strömstad

I mitten av december tog Color Line beslutet att ta Color Viking ur trafik, en av rederiets båda färjor på linjen mellan Strömstad och Sandefjord. Efter nyår tar Color Line även den andra färjan på linjen, Color Hybrid, ur trafik.

Från och med den 2 januari 2022 kommer Color Line att ta bil- och passagerarfärjan Color Hybrid ur trafik på linjen mellan Strömstad och Sandefjord. Det meddelade rederiet i ett pressmeddelande under måndagen. Orsaken är den ökade spridningen av covid-19.

– Antalet resande mellan Sandefjord–Strömstad är redan starkt påverkat av nuvarande restriktioner i Norge och vi tog därför Color Viking ur drift i mitten av december. När Sverige nu skärper och inför nya inresekrav från 28 december måste vi tyvärr också ta Color Hybrid ur drift tills vidare. Beslutet innebär varsel om permittering för 150 anställda till sjöss och på land, säger koncernchef Tron Kleivdal i pressmeddelandet.

Innebär varsel om permitteringar

Fjord Line, som trafikerar samma linje med färjan Oslofjord, har ännu inte meddelat om något trafikstopp.

Varslet kommer i tillägg till de redan 800 anställda hos Color Line som redan fått varsel om permittering, dels genom uppläggningen av Color Viking men också genom beslutet att ta kryssningsfärjorna Color Magic och Color Fantasy som går mellan Oslo och Kiel ur trafik. Rederiet skriver att Color Magic kommer att segla fram till 29 december och Color Fantasy till 10 januari.

Color Line stängde linjen mellan Strömstad och Sandefjord första gången i mars 2020 när pandemin slog till, men i juli 2021 öppnade de igen. Inledningsvis seglade de enbart med Color Hybrid, men 28 oktober satte de även Color Viking i trafik. Men från och med den 2 januari 2022 har alltså rederiet stoppat trafiken igen och lagt upp båda färjorna.