Trafiken med Color Viking mellan Strömstad och Sandefjord kommer att ställas in från och med måndag.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Färjetrafik

Color Line lägger upp färja

Color Line tar bil- och passagerarfärjan Color Viking ur trafik temporärt mellan Strömstad och Sandefjord från och med nästa vecka. Det som en konsekvens av de nya norska pandemiåtgärderna.
Det är med anledning av en betydande minskning av antalet passagerare efter att den norska regeringen infört nya coronaåtgärder och uppmanat till begränsad social kontakt som Color Line nu ställer in alla avgångar med färjan Color Viking mellan Strömstad och Sandefjord från och med måndagen den 13 december.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]ning av antalet passagerare efter att den norska regeringen infört nya coronaåtgärder och uppmanat till begränsad social kontakt som Color Line nu ställer in alla avgångar med färjan Color Viking mellan Strömstad och Sandefjord från och med måndagen den 13 december.

– Tyvärr har vi ingen möjlighet att upprätthålla ett hållbart trafikerbjudande mellan Norge och Sverige efter att regeringen infört nya coronaåtgärder och måste därför ta Color Viking ur drift tills vidare. Beslutet innebär i detta fall ett varsel om permittering för knappt 100 anställda, säger rederiets vd Trond Kleivdal i ett pressmeddelande.

Color Line trafikerar linjen mellan Strömstad och Sandefjord med två färjor, Color Viking och Color Hybrid som gör fyra dagliga avgångar från respektive hamn. Color Hybrid kommer dock att fortsätta trafikera linjen och därmed kommer rederiet att erbjuda två dagliga avgångar från varje hamn.

Rederiet menar att deras verksamhet påverkas starkt av den norska regeringens nya smittskyddsåtgärder, såsom återinförandet av avståndskrav och önskemål om att begränsa social kontakt utöver kraven på registrering och testning av alla ankomster till Norge.

– Det här är ett väldigt tungt besked för våra medarbetare, som också tidigare drabbats hårt av pandemin. Nu hoppas vi att regeringen snart kommer med konkreta förslag, till exempel lönersättning, som faktiskt kompenserar effekten av regeringens åtgärder. Det kan hjälpa till att ge våra anställda trygghet in i jullovet och fram tills en bestående normalisering är på plats, säger Kleivdal.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]