Fotograf: CLdN

Kategori: Hamn/Logistik | RoRo

CLdN ökar på Göteborg

CLdN utökar trafiken från dagens tre till fyra turer per vecka mellan Göteborg och Zeebrügge. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]teborg och Zeebrügge. 

Från och med den första januari 2018 kommer CLdN att erbjuda fyra avgångar per vecka mellan Göteborg och belgiska Zeebrügge, uppger rederiet i ett pressmeddelande. 

Göteborg-Dublin

I Belgien anlöper fartygen C.RO Ports och den nya terminalen Albert II Dock, dit även Dublintrafiken går. Det möjliggör därför nu också smidig transittrafik mellan Göteborg och Dublin med Albert II Dock som huvudnav, enligt pressmeddelandet.  

Flyttar

I Göteborgs hamn kommer CLdN att från och med 2 januari lämna Logent Ports & Terminals (Port 2) för Gothenburg RORO Terminal (Port 6), som är belägen lite längre ut i hamnen. Gothenburg RORO Terminal ägs av DFDS och C.RO Ports.

Tolv nya fartyg

CLdN är just nu inne i ett omfattande nybyggnadsprogram. Hittills har åtta nybyggen bekräftats, avsikten är att beställa ytterligare fyra roro-fartyg, samtliga förberedda för LNG-drift. För närvarande har CLdN 24 roro-fartyg i trafik på olika europeiska hamnar. Investeringarna i flottan och hamnarna ”garanterar kunderna kontinuitet och en solid service på den skandinaviska korridoren under många år framöver” säger rederiet i pressmeddelandet.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]