Viking Cinderella.

Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Färjetrafik | Passagerarsjöfart | RoRo

Cinderella fortsätter med frakttrafiken till Åbo

Viking Line har beslutat att inte ta Viking Cinderella ur trafik från Åbolinjen i väntan på att skärgårdskryssningarna från Stockholm ska inledas i juni.
Trafiken med Viking Cinderella på linjen Åbo–Stockholm fortsätter under maj månad. Under denna tid går hon som extra färja för enbart frakt med kvällsavgångar från Stockholm och förmiddagsavgångar från Åbo, fyra dagar i veckan. Skärgårdskryssningarna från Stockholm till Mariehamn med Viking Cinderella inleds åter den 3 juni.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]år hon som extra färja för enbart frakt med kvällsavgångar från Stockholm och förmiddagsavgångar från Åbo, fyra dagar i veckan. Skärgårdskryssningarna från Stockholm till Mariehamn med Viking Cinderella inleds åter den 3 juni.

En orsak till att Viking Cinderella nu sätts in som fraktfärja är de goda erfarenheterna från slutet av april, då hon först gick några dagar med enbart frakt som extra färja och sedan närmare en vecka som ersättande färja när Viking Grace var ur trafik för servicedagar. Under servicedagarna togs även rotorseglet bort.

– Det finns en efterfrågan på frakt och vi har gjort den utvärderingen att det är bättre för oss att ha Viking Cinderella i trafik tills hon börjar med sina specialkryssningar från Stockholm i juni. Hon tar inga andra passagerare än chaufförer den här månaden. Vi behöver inte heller ha så stor bemanning eftersom väldigt lite är öppet ombord, säger Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör på Viking Line, till Sjöfartstidningen.

– Det känns bra att vi på något sätt kommer igång. Vi har också tänkt öppna linjen Helsingfors–Mariehamn–Stockholm med ett fartyg den 4 juni, men det beror förstås mycket på smittläget, säger Johanna Boijer-Svahnström.

Trafiken på Helsingforslinjen får med vissa undantag i juni avgång varannan kväll från Helsingfors och varannan från Stockholm med Gabriella. Enligt nuvarande tidtabell kommer även Mariella att inleda trafik på Helsingforslinjen i början av juli.

Gabriella kommer under sommaren dessutom att göra ett antal specialkryssningar från Helsingfors till Visby, Riga, Mariehamn, Kotka, Hangö och Åbo. Dessa dagar faller hennes avgångar på Helsingforslinjen bort.

Även Viking Cinderella gör under sommaren specialkryssningar. Hennes kryssningar går från Stockholm till destinationerna Höga kusten, Bornholm, Visby och Gdańsk.

– Våra specialkryssningar i sommar säljer bra, säger Johanna Boijer-Svahnström.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]