Viking Cinderella kommer att göra anlöp i Kapellskär under våren, här på ingång till Mariehamn.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Färjetrafik

Cinderella börjar med anlöp i Kapellskär 

Från och med den 13 mars kommer Viking Line att göra ett försök med anlöp i Kapellskär med Viking Cinderella på vägen från Mariehamn till Stockholm.
Sedan det att Viking Line sålde Rosella, som gjorde sin sista avgång på rederiets linje mellan Kapellskär och Mariehamn den 8 januari tidigare i år, har rederiet inte haft någon trafik på linjen. Men nu har de arbetat fram en lösning som innebär en avgång i riktningen från Åland till Sverige.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]bekraftat-viking-line-saljer-rosella/”>sålde Rosella, som gjorde sin sista avgång på rederiets linje mellan Kapellskär och Mariehamn den 8 januari tidigare i år, har rederiet inte haft någon trafik på linjen. Men nu har de arbetat fram en lösning som innebär en avgång i riktningen från Åland till Sverige.

Rederiet berättar under tisdagen att Viking Cinderella kommer att lägga till i Kapellskär klockan 10.30 varje dag fram till 25 juni, förutom de dagar då fartyget är ute på olika typer av destinationskryssningar.

– Vi såg att det fanns ett behov att komma till Sverige på morgonen. Många vill inte köra från Mariehamn till Eckerö och sedan från Grisslehamn hela vägen till Stockholm eftersom det är snabbare och bättre vägar så här, säger Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström till Sjöfartstidningen.

Viking Cinderellas tidtabell blir ankomst 07.30  i Mariehamn, avgång 08.30 från Mariehamn för att sedan ankomma Kapellskär 10.30 med avgång 10.45 till Stockholm där ankomsttiden är satt till 15.20 istället för klockan 14.00 som tidigare.

– Detta var en relativt lätt åtgärd för oss att ta till. Visserligen får vi extra hamnavgifter och bunkerkostnader, men vi gör en testperiod fram till 25 juni och så får vi ta ställning till hur vi gör efter det, säger Johanna Boijer-Svahnström.

Viking Cinderella kommer att använda kajläge 2 i Kapellskär, samma läge som Finnlines använder. Bussar kommer att köra gående resenärer till Stockholm. Ingen påstigning kommer att vara möjlig i Kapellskär.

– Avgången blir en timme senare än Rosellas tidigare morgonavgång eftersom Finnlines har ett fartyg inne i Kapellskär på morgonen. Vi fick anpassa tidtabellen lite eftersom Cinderella är betydligt större än Rosella, säger Johanna Boijer-Svahnström.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]