Fotograf: ChartCo

Kategori: Folk/företag | Miljö

ChartCo köper Marine Position

ChartCo, en av världens största distributörer av information till sjöfarten, köper det svenska miljöteknikbolaget Marine Position AB.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]aget Marine Position AB.

Köper av Marine Position uppges bredda produktstrategin för det brittiska företaget ChartCo, som erbjuder en centraliserad digital plattform ombord på fartyg som är länkad till nyckelaktiviteter i land.

Växer i Sverige

ChartCo uppger också att det svenska kontoret kommer att växa och att alla anställda på Marine Position kommer att fortsätta med verksamheten under nytt ägarskap.

ChartCo har redan samarbetat ett år med Marine Position och erbjudit sin EnviroManager-teknik till flera stora företag som NYK, Northern Marine, Bernhard Schulte, V.Ships, KGJS och DS Norden.

– Våra kunder letar efter lösningar för att hantera de snabbt växande globala, nationella och lokala regelverken för miljöskydd. Detta ledde till vårt initiala samarbete med Per och hans team, som är en sann specialist inom detta komplexa område. Detta förvärv kommer att göra det möjligt för oss att ytterligare integrera vår EnviroManager-service i vår PassageManager-programvara, vilket ger många förbättrade kundfördelar, säger Martin Taylor, vd för ChartCo, i ett pressmeddelande.

Accelererande produktutveckling

– Jag är nöjd med att bli medlem i den framgångsrika och snabbt växande ChartCo-familjen. Jag är mycket imponerad över hur snabbt deras säljorganisation har tagit till sig vår specialprodukt och indtroducerat den till en kundbas över hela världen. Den investering som ChartCo gör möjliggör en accelererande produktutveckling för att svara mot sjöfartens ständigt växande krav på att uppfylla miljöfokuserade regler, säger Per Österberg, vd för Marine Position.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]