Electramar (närmast) blir det första fartyget i serien.

Fotograf: AtoB@c Shipping

Kategori: Torrlast

Bygget av AtoB@Cs hybridfartyg i full gång

Byggandet av AtoB@C Shippings nya torrlastfartyg för elhybriddrift fortgår enligt plan på varvet Chowgule Shipyard i Indien.
– Det är fascinerande att se det första fartyget ta form på varvet och vi ser fram emot leverans av första fartyget till hösten, säger Frida Rowland, Director Corporate Business Development på AtoB@C Shipping, i ett pressmeddelande.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]t första fartyget ta form på varvet och vi ser fram emot leverans av första fartyget till hösten, säger Frida Rowland, Director Corporate Business Development på AtoB@C Shipping, i ett pressmeddelande.

Just nu pågår montering av de två första fartygen, Electramar och Stellamar. För- och aktersektioner sätts ihop separat och sammanfogas på slip. Kölsträckning av det tredje fartyget, Ecomar, är enligt rederiet planerad till början av februari.

Det första fartyget i serien ska enligt AtoB@C Shipping levereras under tredje kvartalet i år. Det kommer sedan att följas av ytterligare ett fartyg var tredje månad. Ordern består av sammanlagt tolv fartyg med den sista leveransen planerad till andra kvartalet 2026.

Ystadsbaserade AtoB@C, som är ett dotterbolag till finska ESL Shipping, opererar trafik med isgående torrlastfartyg i segmenten 3.000 till 6.000 dwt främst inom Östersjön och Nordsjön. I förra veckan avslöjade rederiet namnen på de sex första fartygen i serien.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]