Fotograf: Mieguy

Kategori: Ekonomi | Passagerarsjöfart

Budgivning väntar om Scandlines

Tre riskkapitalbolag har visat intresse för att köpa Scandlines. Enligt obekräftade uppgifter har dock ingen av Scandlines konkurrenter bjudit på rederiet. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]r bjudit på rederiet. 

Det var kring årsskiftet som de nuvarande ägarna 3i Group och Allianz Capital Partners meddelade att de ville sälja det dansk-tyska färjerederiet, och i fredags som deadlinen för att visa köpintresse löpte ut. 

Preliminära bud 

Enligt nyhetsbyrån Reuters hade då tre riskkapitalbolag hört av sig och lagt preliminära bud på rederiet. Det är inte helt klart vilka tre riskkapitalbolag det rör sig om, men en källa med insyn i affären uppger för Reuters att de tre bolagen Apollo, Axa Private Equity och Nordic Capital Fund – som nyligen förvärvade närsjöfartsrederiet Unifeeder – tidigare i processen visat intresse för rederiet. 

Däremot uppges varken den danske konkurrenten DFDS Seaways eller den italienske rivalen Grimaldi ha lagt något bud på Scandlines. 

3i Group och Allianz Capital Partners köpte Scandlines 2007 för EUR 1,5 miljarder och äger vardera 50 procent av rederiet.  

Positiva siffror 

Omkring 12 miljoner passagerare reser varje år med Scandlines 17 färjor. Under år 2011 uppgick rederiets intäkter till EUR 611 miljoner, vilket var en ökning med 7,8 procent från föregående år. Rörelseresultatet uppgick år 2011 till EUR 182 miljoner, vilket var en förbättring med 3 procent från år 2010. 

Räkenskaperna för år 2012 väntas offentliggöras nästa vecka, men rederiet har redan meddelat att trafiken på de viktigaste linjerna mellan Danmark och Tyskland ökade under förra året. 

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]