Fotograf: Pjotr Mahhonin

Kategori: Hamn/Logistik | Passagerarsjöfart

Britter invaderar Lilla London

Hela 5.000 brittiska turister har i år bokat in en julkryssning till Göteborg. Första brittiska kryssningsfartyget att anlöpa Lilla London var Saga Sapphire, som kom redan tisdagen den 10 december. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]illa London var Saga Sapphire, som kom redan tisdagen den 10 december. 

Saga Sapphire kommer att följas av Aurora den 15 december och Queen Elisabeth den 19 december. 

– Det känns bra att kunna bidra till att Göteborgs näringsidkare får hit 5.000 besökare som spenderar kapital på alltifrån shopping till mat och dryck. Besökare som kanske inte skulle kommit hit om det inte varit för julkryssningarna, säger Jill Söderwall, kryssningsansvarig på Göteborgs Hamn, i ett pressmeddelande.

En anledning till att Göteborg kan attrahera kryssningsfartyg även på vintern är att hamnen är isfri året om, vilket i sin tur skapar möjligheter att förlänga den ordinarie kryssningssäsongen mellan mars och oktober.  

– Engelsmännen, precis som göteborgarna, är ju ganska så vädertåliga och hanterar vintervädret med jämnmod. Dessutom har vi via guider och turistbyrå fått höra att de uppskattar den korta resan hit, som ju är en fördel vid den här tiden på året när man inte direkt kan ligga på soldäck, säger Anica Stenberg, projektledare på Göteborg & Co, i ett uttalande.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]