Fotograf: Södertälje hamn

Kategori: Hamn/Logistik | Tank

Bränslehanteringen ökar i Södertälje

Lagringsföretaget ODEC Tankstorage bygger nu en tredje cistern i Södertälje bränslehamn och planerar även för en fjärde.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]r även för en fjärde.

Förklaringen till satsningen är det kraftigt ökade behovet av förvaringsutrymmen för bioprodukter. 

– Samarbetet med Södertälje Hamn har fungerat mycket bra och vi märker att de satsar stort på utveckling samtidigt som lagringsbolagens verksamhet blir allt större, säger Martin Oscarsson, vd på ODEC Tankstorage i ett pressmeddelande från Södertälje Hamn.

Ökad bränslehantering

De senaste årens avveckling av oljehamnar i Stockholm har gjort att Södertälje hamn har ökat i attraktivitet. I början av året sa Mark- och miljödomstolen ja till Södertälje Hamns ansökan om ökad bränslehantering i hamnen.  

Fokus på bioprodukter

I augusti 2017 ska de nya cisternerna tas i drift. ODEC har i dag en lagringskapacitet på cirka 60.000 kubikmeter fördelat på tre terminaler i Göteborg, Helsingborg och Södertälje. Enligt pressmeddelandet har man den senaste tiden fokuserat mer på bioprodukter. Men det är inte hela förklaringen till satsningen i Södertälje. 

Bidragande faktorer

– Stängningarna av större bränslehamnar i Stockholm påverkar oss så klart. Men Södertäljes Hamns placering är också en stor bidragande faktor för att utöka vår lagringskapacitet där, menar Martin Oscarsson, vd på ODEC Tankstorage.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]