Fotograf: Tony Hisgett

Kategori: Haveri | Passagerarsjöfart

Brand ombord på kryssningsfartyg

En brand bröt ut på kryssningsfartyget Grandeur of the Seas på måndagen. Fartyget var på väg till Bahamas när de 3.000 ombordvarande väcktes av brandlarmet mitt i natten. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]dlarmet mitt i natten. 

Passagerarna och besättningsmedlemmarna uppmanades att uppsöka närmaste evakueringsstation och ta på sig flytväst under tiden som elden släcktes. Enligt rederiet Royal Caribbean var branden begränsad till den aktre delen av fartyget och kunde relativt snabbt släckas. Vid 07-tiden på morgonen kunde passagerarna återvända till sina hytter. 

Med undantag av bland annat några svimningsanfall och ett fall av högt blodtryck uppges ingen av de 2.224 passagerarna eller 796 besättningsmedlemmarna ha blivit skadad i samband med branden. 

Branden ombord på Grandeur of the Seas är inte den första incident som drabbat de internationella kryssningsrederierna i år. I februari drev Carnival Cruise Lines fartyg Carnival Triumph omkring utan ström i Mexikanska golfen i fyra dygn efter att en brand brutit ut i fartygets maskinrum, och i mars drabbades samma rederi av ytterligare ett bakslag. Då fick Carnival Dream fel på nödgeneratorn och tvingades flyga hem samtliga 4.300 passagerare medan fartyget fick ligga kvar i hamn på den västindiska ön St Martin tills felet hade åtgärdats. 

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]