Fotograf: Helsingborgs Hamn

Kategori: Hamn/Logistik

BoKlok tar sjövägen via Helsingborg

I Helsingborgs hamn har 73 nära nog inflyttningsklara husmoduler lossats för vidare transport till Ängelholm.

De 73 inredda bostadsmodulerna i storlek 3,5 x 9 meter har byggts av BoKloks leverantör Harmet i Estland. De skeppades från Paldiski till Helsingborg med lastfartyget Longvann.

Under hösten byggs BoKlok Fyren i Ängelholm med 27 lägenheter. BoKlok är ett boendekoncept som har utvecklats av Skanska och IKEA.

Rätt pris och service

– Det blev en bra premiär i Helsingborgs Hamn och vi ser fram emot fler transporter via Sundets pärla. Det är förstås naturligt för oss att ta godset till den närmaste hamnen, men inte givet eftersom pris och service måste vara rätt också. Utöver att hamnen lastade av modulerna både snabbt och bra mellanlagrades modulerna också i hamnen i väntan på transport till byggplatsen några veckor senare, säger Ola Dietrichson, supply chain manager BoKlok Housing, i ett pressmeddelande.

Fler moduler

– Uppdraget var ett konkret exempel på att allt gods inte ankommer Helsingborgs Hamn i containers utan är skrymmande och behöver hanteras ett i taget, vilket kräver god och proaktiv planering samt en omfattande logistik. Det var ett stort uppdrag med fantastiskt många moduler och det blev en imponerande syn att ha stora pusselbitar till ett helt bostadsområde stående på kajen. Vi är stolta över att få vara med om ett så intressant projekt och faktiskt bidra till regionens utveckling även inom bostäder, säger Mark Wieden, Sales Excutive på Helsingborgs Hamn.

Nästa etapp större

Helsingborgs Hamn ska ta emot en last till i december för bostadsprojektet i Errarp, Ängelholm och för etapp II; Bojen. Då blir det 79 husmoduler i BoKloks koncept som sätts samman till 30 lägenheter i flerfamiljshus i två och tre våningar.