Eemslift Hendrika i sjönöd.

Fotograf: Hovedredningssentralen Sør-Norge

Kategori: Haveri

Bogsering av Eemslift Hendrika förbereds

Om allt går som planerat inleds bogsering av Eemslift Hendrika i dag, onsdag.
Kystverket i Norge meddelade i morse att supplyfartygen BB Ocean och Normand Drott kom fram till heavylift-fartyget Eemslift Hendrika natten till onsdagen. Bogseringen ska utföras av det nederländska bärgningsbolaget Smit Salvage, som hyrt in fartygen. Planen är att under onsdagen bogsera haveristen till skyddade vatten.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]ystverket i Norge meddelade i morse att supplyfartygen BB Ocean och Normand Drott kom fram till heavylift-fartyget Eemslift Hendrika natten till onsdagen. Bogseringen ska utföras av det nederländska bärgningsbolaget Smit Salvage, som hyrt in fartygen. Planen är att under onsdagen bogsera haveristen till skyddade vatten.

Vädret uppges vara något bättre än i går med en våghöjd mellan sex och åtta meter. Innan bogseringen kan inledas ska fyra personer sättas ombord på haveristen från helikopter. Detta beräknas ske någon gång före middagstid.

På tisdagen framgick att en del av däckslasten, en större arbetsbåt, hade slitit sig och åkt överbord. Kystverket informerar att detta förväntas ha en positiv effekt på haveristens stabilitet.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]