Rekordtjockt sommarnummer!

Jag vet. I princip är det inte särskilt smickrande att skryta om sig själv och sina prestationer, men ibland måste man faktiskt frångå sina principer. Annars blir det inget kul.

Jag ursäktar mig själv med att skrytet inte i första hand handlar om mig själv, utan om oss som jobbar här på Sjöfartstidningens redaktion.

Vi har nämligen gemensamt svettat fram ett rekordtjockt sommarnummer (132 sidor – hoppas den kommer in i alla brevlådor…) som börjar skickas ut till alla prenumeranter i vecka 26. Och det är ett nummer med massor av grymt intressant läsning, oavsett om den nu sker i hängmattan, på badstranden eller i hammocken. Eller någon annanstans. 

Nåja, kolla in följande ”axplock”:

– Fylligt reportage om färjornas kombinerade roll som transportörer av last och passagerare;
– Unik långläsning om maritim informatik, ett forskningsämne på frammarsch som väntas få stor inverkan på sjöfarten;
– Fartygspresentation av Furetank-nytillskott;
– Djupintervju med Anna Peterson, chef för miljösektionen på Transportstyrelsens sjö- och luftfartsavdelning;   
– Massor med nyhetsartiklar, arbetsmarknadsartiklar och kulturmaterial.

tidningen_06 

Dessutom har vi gjort en riktig specialare! Sjöfartstidningen fyller nämligen 110 år i år, så därför har vi rotat i gamla tidningslägg och letat fram kul och intressanta artiklar från vart och ett av de elva decennier som tidningen existerat. Själva hade vi på redaktionen väldigt roligt när vi gjorde urvalet, och vi hoppas förstås att även ni läsare ska gilla den här jubileumsspecialen.

Som en extra lockande teaser inför sommarnumret kommer här nedan en bild från när min kollega Adam Bergman fotograferade Mikael Hägg från Chalmers och Mikael Lind från forskningscentrat Viktoria Swedish ICT (de är med i reportaget om maritim informatik). Så här går det till när Sjöfartstidningen är ute på jobb!

adam+mikaelx2     

Kommentarer

  • Anonymous

    Glad Midsommar!

Artikeln är stängd för fler kommentarer