Det är mycket nu…

Två månader har nu gått sedan undertecknad började jobba som reporter på Sjöfartstidningen, och så här i efterhand kan man lugnt konstatera att jag klev in på redaktionen mitt i en av de största omgörningarna av Sjöfartstidningen som gjorts.

En del av den omgörningen har du förstås redan sett: vår nya webb är äntligen igång, något som vi på redaktionen är både stolta och förväntansfulla över.

Som du ser skiljer sig den nya sajten oerhört mycket mot den gamla sjofartstidningen.se: den är tydligare, mer överskådlig, mer användarvänlig, mer grafiskt tilltalande – ja, allt som en modern branschtidning på webben ska och måste vara.

En av de stora skillnaderna mot den gamla webben är att vi nu kommer att presentera en nyhetsvärderad och dagligen uppdaterad förstasida, där du som läsare snabbt kommer att få de viktigaste och mest angelägna nyheterna inom sjöfartsbranschen.

Förutom att den nya webben också innehåller en omfattande och avancerad sökfunktion är vi kanske mest nöjda med de möjligheter till interaktivitet som sajten erbjuder. Nu kan du som läsare dels kommentera varje enskild artikel, dels skriva debattartiklar och faktiskt till och med blogga för oss – något som vi självklart hoppas att du tar chansen att göra!  

Kort sagt så hoppas vi att nya sjofartstidningen.se blir den självklara samlingsplatsen på nätet för alla som på något sätt är en del av sjöfartsbranschen.

Som om inte det vore nog håller vi samtidigt på och fräschar upp och förbättrar pappersversionen av Sjöfartstidningen. Vi stuvar om i innehållet, vi gör ett mer värderat urval av nyheterna i A-delen, vi presenterar ett långt och fördjupande reportage i B-delen och vi gör en hel del andra förändringar, något som du kommer att märka steg för steg under den kommande våren.

Självklart så vill vi veta vad du som läsare tycker om alla dessa nyheter och förändringar! Hör av dig till oss på redaktionen och säg din mening – antingen via mail eller telefon.

Och givetvis är du välkommen med förslag på ämnen som du tycker vi ska skriva om. För mig som nykomling i branschen är det förstås extra kul att få veta vad du som läsare vill se i papperstidningen eller på webben – tips mottages alltså tacksamt!

Välkommen till vår nya sajt! 

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]