Varför är vi engagerade i projektgruppen?

Räcker det inte att plugga heltid och kanske ha ett extrajobb på kvällar och helger? Det tycker inte vi i projektgruppen.

Cornelia Karlsson

Cornelia Karlsson säger så här om varför hon är med i projektgruppen som bankett och eventansvarig:

”Den största anledningen att jag gick med i projektgruppen var att få planera en mässa som engagerar både företag i branschen och studenter. Att få se ett resultat på ett projekt som man arbetar med under hela året. Jag inspirerades av att se förra årets projektgrupp kombinera starkt engagemang och nya utmaningar med roliga gruppaktiviteter.”

Att vara med i projektgruppen innebär bland annat att man utmanas genom att utföra uppgifter likt dem man får möta i arbetslivet. Det du gör kommer ha en betydelse för många andra. Som student är det oftast bara dig själv dina handlingar kommer att påverka. Genom att ha kontakt med företag får man en bättre förståelse över hur de arbetar och vad en mässa innebär för dem samt agera professionellt för att bibehålla en god relation till sina kunder.

En erfarenhet som är svår att få med sig genom enbart teoretiska studier.

Mira Börjesson

Mira Börjesson, som varit med två år i rad, är nu mer rutinerad med jobbet att få företag engagerade i mässan, hon säger så här:

”Jag var engagerad i Sjölog i fjol och tyckte verkligen det var kul att få en större inblick i branschen och att ha kontakt med så många intressanta personer från olika företag. Det är kul att få göra något givande såväl för studenter som för branschen. Eftersom att mässan 2021 genomfördes digitalt är det extra kul att få planera en fysisk mässa nu, som kräver en annan planering.”

Jag som projektledare tycker det är väldigt kul att få jobba med ambitiösa studenter, det är mycket slit och hårt arbete som ligger bakom varje upplaga av Sjölog. Att vara med i projektgruppen är helt frivilligt och innebär ideellt arbete på fritiden, något som även visar på engagemang och driv från inblandade studenter.