Värtahamnen i Stockholm.

Fotograf: Stockholms Hamnar

Kategori: Färjetrafik

Birka kommer att utgå från Värtahamnen

Det blir Värtaterminalen som blir hamnen i Stockholm när Gotlandsbolaget inleder trafik med Birka Stockholm våren 2024.
Under måndagen kom nyheten att Gotlandsbolaget köpt kryssningsfärjan Birka Stockholm av Rederiaktiebolaget Eckerö för cirka 38 miljoner euro för trafik mellan Stockholm, Mariehamn och Visby med planerad trafikstart våren 2024.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]Gotlandsbolaget köpt kryssningsfärjan Birka Stockholm av Rederiaktiebolaget Eckerö för cirka 38 miljoner euro för trafik mellan Stockholm, Mariehamn och Visby med planerad trafikstart våren 2024.

Nu meddelar Stockholms Hamnar att terminalen i Stockholm kommer att bli Värtahamnen istället för Birkaterminalen vid Stadsgården på Södermalm, som Stockholms Stad numera hyr ut till organisationen Kollektivet Livet.

– Det är oerhört glädjande att kunna välkomna Gotlandsbolaget och Destination Gotland med Birka till den nya toppmoderna och effektiva Värtaterminalen. Närheten till city och med en helt ny stadsdel som växer fram i anslutning till terminalen så blir det här en perfekt kombination. Det här är ett styrkebesked för Stockholms Hamnar som en av världens största passagerarhamnar, säger Johan Wallén, marknads- och försäljningschef på Stockholms Hamnar i ett pressmeddelande.

Birka Stockholm kommer att erbjuda taxfree och trafikera Stockholm, Mariehamn och Visby med varierande trafikupplägg beroende på säsong.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]