Birka Stockholm i Stockholms skärgård under tisdagen på väg till Landskrona där fartyget ska förvandlas till Birka Gotland.

Fotograf: Patrik Lejnell

Kategori: Ekonomi | Färjetrafik

Birka Gotland uppgraderas för 70 miljoner

Under tisdagen lämnade kryssningsfartyget Birka Stockholm Värtahamnen i Stockholm för att gå på varv i Landskrona för att där förvandlas till Birka Gotland. Totalt lägger nystartade rederiet Gotland Alandia Cruises 70 miljoner kronor på fartyget.
Det är Viking Line och Gotlandsbolaget som gemensamt bildat det nya bolaget Gotland Alandia Cruises och som nu driver fartyget Birka Gotland under ledning av vd Susanne Kaarnimo-Knight.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]dlas till Birka Gotland. Totalt lägger nystartade rederiet Gotland Alandia Cruises 70 miljoner kronor på fartyget.”} /–>

Det är Viking Line och Gotlandsbolaget som gemensamt bildat det nya bolaget Gotland Alandia Cruises och som nu driver fartyget Birka Gotland under ledning av vd Susanne Kaarnimo-Knight.

Tre veckor på varv

Inför trafikstarten den 20 mars investerar rederiet 70 miljoner kronor i en tre veckor lång uppgradering av fartygets interiör och exteriör. Fartyget lämnade Stockholm under tisdagen den 6 februari med destination Oresund Drydocks i Landskrona.

– Birka Gotland är överlag i fint skick och renoverades senast 2019. Således finns det mycket att ta tillvara på samtidigt som vi med varsam hand kommer att förädla utvalda områden ombord. Bland annat satsar vi på spa-avdelningen på däck 10 som under koncepetet Achipelago Spa får en inbjudande skärgårdsprofil med högklassiga behandlingar, säger Susanne Kaarnimo-Knight, vd för Gotland Alandia Cruises i ett pressmeddelande.

Soldäck och hytter görs om

Utöver spa-avdelningen görs också fartygets soldäck om, samtidigt som fartygets hytter får en uppgradering. Birka Gotland kommer att kryssa från Stockholm till destinationer som Mariehamn, Visby, Höga Kusten, Ystad, Bornholm och Riga.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]