Back Stage

Fotograf: Birka Cruises

Kategori: Passagerarsjöfart

Birka byggs om på Fayard

Birka Cruises investerar 21 miljoner i uppgradering av kryssningsfartyget Birka.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ryssningsfartyget Birka.

Under ett varvsbesök på Fayard i Odense i januari ska 1.450 kvadratmeter passagerarutrymmen byggas om på kryssningsfartyget Birka. Inredningsarbetet levereras av ScanMarine. Fartyget återvänder till sin kryssningstrafik mellan Stockholm och Mariehamn den 18 januari 2019.

Hela entrédäcket byggs om

Birka får förnyad lobbylounge, café och bar, butik samt nattklubb. Inredningen har designats av Lervik Design, som tidigare har gjort om den 875 kvadratmeter stora vinterträdgården, casino, tre restauranger och hytter hos Birka.

– Vi är ett flytande hotell och vi vill att semesterkänslan ska infinna sig så snart gästen kommer ombord. Därför bygger vi nu om hela entrédäcket med ännu fler platser där man vill slå sig ner och njuta av skärgården och helt ny nattklubb, äger Satu Andersson, vd för Birka Cruises.

Birka Cruises bygger även ut butikerna ombord.

– Vi vill göra något nytt och lämna det vanliga taxfreetänket för en inspirerande miljö med specialritad inredning och en spännande mix av varumärken, kläder, accessoarer och inredning, säger Satu Andersson. 

Välgörenhetsgala

Ombord på Birka firas premiärveckan 23 till 31 januari med en extra nöjessatsning där bland annat nattklubben Alexandras återuppstår under en kväll. Det sker i samband med det officiella öppnandet av den nya nattklubben Backstage. Alexandra Charles är kvällens värdinna och bland specialinbjudna gästartister kan noteras Cotton Club, Kayo, Blossom Tainton och DJ Joakim Langer. Kvällen arrangeras till förmån för 1,6-miljonerklubben och 2,6-miljonerklubben, ideella organisationer som arbetar för kvinnors hälsa.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]