Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart

Birger Jarl börjar lunchkryssa i september

Nu är det klart att Birger Jarl inleder lunchkryssningar i Stockholms skärgård i september.

Efter att ha fungerat som flytande hotell i två år öppnar Ånedin Hostel nu restauranger och barer ombord på Birger Jarl för allmänheten på fartygets nya kajplats vid Stadsgårdskajen i Stockholm. Samtidigt meddelar Ånedin Hostel att de redan tidigare offentliggjorda planerna på lunchkryssningar kommer att förverkligas i september.

Birger Jarl kommer att göra sex skärgårdskryssningar mellan den 18 och 27 september till Torsbyfjärden utanför Stockholm, där man vänder tillbaka. Kryssningen tar närmare tre timmar.

I november och december gör fartyget 21 lunchkryssningar med traditionellt julbord mellan den 18 november och 20 december med ett liknande upplägg som på kryssningarna i september.

Kommentarer

 • Rolf Eriksson

  Vad kul att Sjöfartstidningen uppmärksammar vad som händer med K-märkta vackra gamla ”Birger Jarl”! Här i Stockholm skrivs det annars inte mycket i pressen om sjöfart.
  Det stora ångbåtseventet på Galärvarvet för några veckor sedan med anledning av ångisbrytaren ”Sankt Eriks” 100-årsdag passerade helt obemärkt.
  ”Birger Jarl” har av Stockholms Hamn förvisats från Skeppsbron, där hon haft sin kajplats sedan 1953 – med några avbrott – till Stadsgårdskajen.
  Om inte Johnny Sid får hem ”Kungsholm” till Göteborg, kanske han kan ta sig an ”Birger Jarl” och låta fartyget i återställt skick bli ett minnesmärke för trafiken Stockholm-Finland…?
  På motsvarande sätt som ”Bore” ligger som museum/hotell i Aura å i Åbo.
  Så här såg ”Birger Jarl” ut i all sin glans under Svea-tiden på 1950-talet.

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.