5.350 dwt torrlastfartyg för AtoB@C.

Fotograf: AtoB@C Shipping

Kategori: Miljö | Skeppsbyggnad | Torrlast

AtoB@C beställer ytterligare fartyg

Rederiet AtoB@C Shipping, som är ett dotterbolag till finska ESL Shipping, deklarerar en option på ytterligare fem nybyggen med elhybriddrift från Indien.

Med den nya tilläggsordern har ystadsbaserade AtoB@C Shipping sammanlagt tolv systerfartyg i order vid varvet Chowgule & Company Private Limited i Indien. Av dessa fartyg omfattar ESL Shippings egen investering på cirka 70 miljoner sex enheter. De övriga fartygen säljs till ett bolag som bildas av en grupp investerare.

Bildar pool

Tillsammans med investerargruppen bildar ESL Shipping GreenCoaster Pool för elhybridfartygen. AtoB@C administrerar poolen och dess fartyg sysselsätts som en del av rederiets nuvarande och växande kontraktsfart.

De två första enheterna i denna serie torrlastfartyg på 5.350 dwt är redan under byggnad och leveransen för det första fartyget är planerad till tredje kvartalet 2023. Det sista fartyget i serien beräknas bli levererat under andra kvartalet 2026.

Fartygen, som byggs till finsk/svensk isklass 1A, blir 90 meter långa, 16 meter breda och får ett djupgående på 6 meter.