Överlåtelsen av Newbury. Rederiets tekniska chef Markus Lindfors och fartygets befälhavare Ajay Chauhan.

Fotograf: Lundqvist Rederierna

Kategori: Skeppsbyggnad | Tank

Ytterligare en aframax till Lundqvist

I morse klockan 3.10 svensk tid tid överlät varvet Sumitomo i Yokosuka, Japan, aframaxtankern Newbury till Lundquist Shipping Company inom åländska Lundqvist Rederierna.

Nybygget Newbury är det nionde tankfartyget som japanska Sumitomo har levererat till Lundqvistgruppen sedan 2014. Newbury är systerfartyg till Alfa Finlandia och den tidigare i år levererade Thornbury.

Internationell besättning

Newbury är på cirka 112.000 dwt och seglar under Bahamas-flagg. Lundqvist Rederierna informerar att fartyget bemannas av en besättning där befälhavaren är från Indien, resten av befälet från Kroatien och den övriga besättningen från Indonesien. Samtliga har gjort en lång karriär i de i rederigruppen ingående Ångfartygs Aktiebolaget Alfa och Rederiaktiebolaget Hildegaard.

Newbury.

”Närmast obelånad”

Lundqvistgruppens flotta omfattar nu tio aframaxtankfartyg. Rederiet uppger att flottan kan beskrivas som ”väldigt modern och dessutom som i det närmaste obelånad”.

– I dagens osäkra globala situation ger dessa fakta en god grund för fortsatt framgång i den tuffa konkurens som råder inom tanksjöfarten, skriver Lundqvist Rederiernas vd Ben Lundqvist i ett pressmeddelande.

Vid övertagandet i Yokosuka representerades bolaget av koncernens tekniska chef Marcus Lindfors samt fartygets befälhavare Ajay Chauhan. Newbury beräknas idag, onsdag, avgå i ballast från Yokosuka till Singapore, dit hon beräknas anlända omkring den 12 september på sin resa mot Europa.