Fotograf: Peace Boat

Kategori: Skeppsbyggnad

Arctech bygger grönt kryssningsfartyg

Den japanska kryssningsorganisationen Peace Boat tecknar intentionsavtal med Arctech Helsinki Shipyard om byggnation av miljövänligt kryssningsfartyg.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]�nligt kryssningsfartyg.

Ecoship uppges bli det grönaste kryssningsfartyget i världen. Peace Boat i Japan har tecknat intentionsavtal (letter of intent) med Arctech Helsinki Shipyard i Finland om bygga fartyget.

– Vi har kommit överens med Arctech om att bygga Ecoship, det mest innovativa och miljövänliga kryssningsfartyg någonsin. Vi tror att detta fartyg blir en ”game changer” inom sjöfartsindustrin och bidrar till att skydda miljön. Det blir ett flaggskepp för klimatförändringen. Vi är glada över att samarbeta med ett finskt varv och ser fram emot att utnyttja ren och hållbar teknik med samarbetspartners inom denna region, som är kända för att vara ledande inom miljöteknik, kommenterar Yoshioka Tatsuya, grundare och direktör för Peace Boat.

Testbädd för miljöforskning

Ett slutgiltigt kontrakt för fartyget uppges bli tecknat inom en nära framtid. Fartyget blir på 60.000 brutto och kan ta 2.000 passagerare i 750 hytter. Leverans är planerad till våren 2020. Nybygget kommer att klassas av DNV GL.

Ecoship kommer att bli en plattform för de jordenruntkryssningar som arrangeras av Peace Boat för 6.000 passagerare per år. Utställningar om grön teknologi kommer att visas i upp till 100 hamnar per år. Fartyget kommer också att vara ett flytande laboratorium för hållbarhet och bidra till forskningen om oceanerna, klimatet och grön havsteknologi, uppger Peace Boat.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]