Fotograf: Göteborgs Hamn (arkivbild)

Kategori: Container | Hamn/Logistik

APMT investerar i Göteborg

APM Terminals Gothenburg investerar ytterligare 250 miljoner kronor i Göteborgs hamn.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ronor i Göteborgs hamn.

APMT har tecknat ett tillägg till koncessionsavtalet med Göteborgs Hamn som innebär att man tänker investera ytterligare 250 miljoner kronor fram till 2024. Satsningen inkluderar även en ambition på volymtillväxt, enligt ett pressmeddelande från APMT. Programmet kommer att fokusera på förbättrad kundservice och produktivitet både på land- och sjösidan.

Hamnkonflikten

– APM Terminals är stolta över att samarbeta med Göteborgs Hamn AB för att stimulera Sveriges ekonomiska tillväxt och öka vår närvaro i den globala handeln. För att kunna få en långsiktig stabilitet för våra kunder och medarbetare, är det nu väsentligt att vi får en snabb lösning på den aktuella konflikten i containerterminalen, säger Henrik Kristensen, vd på APM Terminals Gothenburg i pressmeddelandet.

780 miljoner

APM Terminals Gothenburg övertog verksamheten i januari 2012, med planer på att investera 780 miljoner kronor i infrastruktur och uppgraderingar av utrustning under 2017. Nya investeringar har bland annat inkluderat två nya 24-containerbreda Super Post-Panamax STS kranar, nya järnvägskranar och omfattande terminaluppgraderingar. 

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]