Fotograf: Göteborgs Hamn / G. Assner

Kategori: Hamn/Logistik

APM tar in fler hamnarbetare

APM Terminals i Göteborg anställer ett stort antal hamnarbetare och utökar blixtpoolen. Detta för att komma tillrätta med de effektivitetsproblem man haft i containerterminalen sedan en tid tillbaka. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]sedan en tid tillbaka. 

Såväl varuägare som åkare och speditörer har den senaste tiden vittnat om de logistiska problem som under en tid förekommit vid APM Terminals i Göteborg: för speditörerna har det handlat om långa väntetider, och för varuägarna om att de inte fått iväg eller hem sin varor i tid. 

Flera orsaker

Enligt APM Terminals beror problemen dels på att man nyligen uppgraderat över 85 procent av terminalen, vilket påverkat den dagliga verksamheten, dels på att året inleddes med ett antal kraftiga stormar som ledde till stormstopp. Samtidigt har man haft en brist på temporär bemanning vid peakar, försenade anlöp samt haft en ökad efterfrågan i stort på terminalens tjänster. 

”Vissa redan på plats”

Nu börjar man dock se slutet på sina uppgraderingsåtgärder samtidigt som man alltså beslutat att utöka personalstyrkan. Dels handlar det om att man anställer 15 tillsvidareanställda hamnarbetare och 40 vikarier, dels om att ett stort antal personer nyregistreras till den så kallade blixtpoolen. 

– Många av våra tidigare problem har berott på att den temporära bemanningen varit bristfällig, därför har vi bestämt oss för att utöka personalstyrkan på det här sättet. Vissa är redan på plats, och i övrigt pågår rekryteringar och utbildning för fullt. Inte minst utbildar vi personal i att köra våra nya grensletruckar, säger Katrin Lemming, kommunikationsansvarig för APM Terminals Göteborg, till Sjöfartstidningen.    

[/flowy_subscriber_only]

Kommentarer

  • Kalle Kuling

    Här har vi riktiga hamnkranar!! Släpp Cityvarvet nu.

  • Mh

    Är då fan på tiden det blir lite fart på hanteringen av containrar till bilarna som kan få vänta i timmar, behövs nytt folk i den skyddade lilla värld som dom lever i…

Artikeln är stängd för fler kommentarer

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]