Fotograf: Kuloskulos

Kategori: Haveri | Passagerarsjöfart

Kryssningsfartyg fast i Västindien

Bekymren fortsätter för kryssningsrederiet Carnival Cruise Lines. Bara en månad efter Carnival Triumphs skräckfärd har ännu ett av rederiets fartyg fått allvarliga problem. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]tt allvarliga problem. 

Den här gången gäller det fartyget Carnival Dream som på torsdagen fick fel på nödgeneratorn då fartyget låg för ankar vid den västindiska ön St Martin. Problemet innebär att fartyget tvingas ligga kvar i hamn tills det hela har åtgärdats, och rederiet har nu tagit det drastiska beslutet att evakuera samtliga 4.300 passagerare och bekosta deras flygresa hem. 

Motsägelsefulla uppgifter

Enligt rederiet resulterade felet med nödgeneratorn inte i några allvarligare störningar av fartygets elförsörjning, medan amerikanska medier istället uppger att flera passagerare ombord har hävdat det hela varit en ”mardröm” och att flera toaletter varit ur funktion. Enligt CNN ska detta i sin tur ha lett till att det ”flutit omkring avföring på golvet i vissa toaletter”. 

Toalettproblemen har dock förnekats av rederiet, som nu alltså väljer att avbryta kryssningen för Carnival Dream och låta passagerarna få sina pengar tillbaka. 

Grundlig genomgång

Vid en årlig kryssningskonferens i Florida i tisdags sade Gerry Cahill, vd för Carnival Cruise Lines, att samtliga fartyg i deras flotta ska gås igenom grundligt. 

Carnival Dream är byggt 2009 och är på 130.000 bt. Det kan ta maximalt 3.646 passagerare och har omkring 1.300 besättningsmedlemmar.

För drygt en månad sedan drabbades rederiets fartyg Carnival Triumph av en brand i maskinrummet, vilket resulterade i att elförsörjningen slogs ut och att fartyget drev omkring utan ström i en vecka i Mexikanska golfen. En kombination av matbrist och ett icke-fungerande avloppssystem gjorde att den resan utvecklades till en veritabel skräckfärd.   

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]