Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart | Skeppsbyggnad

Ännu en Oasis till Frankrike

I samband med kölsträckningen av det tredje kryssningsfartyget av Oasis-klass meddelar Royal Caribbean Cruises att även ett systerfartyg beställs från STX France. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]�lls från STX France. 

Royal Caribbean Cruises har träffat avtal med STX France om att bygga en fjärde enhet i Oasis-serien, som är världens största passagerarfartyg. De två första fartygen, Oasis of the Seas och Allure of the Seas, byggdes av STX Finland i Åbo, men det tredje fartyget beställdes från Frankrike. Ordern av det fjärde fartyget offentliggjordes vid kölsträckningen av det tredje fartyget i serien i St Nazaire. Oasis nummer tre ska levereras våren 2016 och nummer fyra under 2018.

Ingen chans

Besvikelsen var stor i Finland när ordern på den tredje Oasis i december 2012 gled STX Finland ur händerna på grund av finansieringen.

Beställningen på seriens fjärde fartyg visar än en gång att STX Finland med nuvarande ägare inte verkar ha någon chans att konkurrera om de viktiga kryssningsfartygsbeställningarna. Detta bekräftas även av näringsminister Jan Vapaavuori. I en kommentar på Twitter skriver ministern att Åbovarvet i nuläget inte ens hade några möjligheter att tävla om beställningen på det fjärde fartyget i serien.

 

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]