Kategori: Fartygsaffärer | Torrlast

Angelina till Dennis Maritime

Dennis Maritime har köpt torrlastfartyget Angelina (ex Amore) på 1.276 dwt, som är systerfartyg till rederiets Josefine och Nathalie. Angelina är byggd 1988. Fartyget övertogs redan i februari i Riga, men eftersom marknaden har varit lite oviss så togs hon först i augusti hem till Finland för dockning och klassning i Nådendal. Samtidigt har fartyget fått finländsk flagg.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]gg.

– Vårt mål var från början inte att skaffa ett tredje fartyg i denna storlek men dessa fartyg har alltid varit lönsamma och det är mycket enkelt att driva dem. Eftersom dessa små torrlastfartyg helt håller på att försvinna från marknaden så har vi kunnat se en större efterfrågan redan nu i denna storleksklass. Beslutet att köpa henne blev enkelt då även priset var på rätt nivå, säger rederiets huvudägare Dennis Saari till Sjöfartstidningen.

När Angelina sätts i trafik, och om det blir i Dennis Maritimes regi, är ännu oklart eftersom det redan finns några spekulanter som har visat intresse för att köpa henne.

– Då vi nu igen går in mot höststormar och därefter en vinter så tror jag att det är lönsammast att ha henne liggande ännu en tid framöver, säger Dennis Saari.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]