Fotograf: Alfons Håkans

Kategori: Haveri

Amorella till Nådendal via Långnäs

Viking Line räknar med att Amorella under onsdagen kommer att bogseras till Långnäs på Åland, där hon troligtvis lossas.
Idag, tisdag, pågår förberedande arbete för att senare under onsdag kunna förflytta fartyget från Järsö till hamnen i Långnäs, Åland. Därefter ska Amorella tas till reparation på Åbo reparationsvarv i Nådendal, Finland.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]edande arbete för att senare under onsdag kunna förflytta fartyget från Järsö till hamnen i Långnäs, Åland. Därefter ska Amorella tas till reparation på Åbo reparationsvarv i Nådendal, Finland.

Viking Line uppger att exakt tidtabell är inte fastslagen. Viking Line beslutar fortsatt tillsammans med berörda myndigheter vilka åtgärder som vidtas.

För bärgningen och bogseringen anlitas bärgningsbolaget och bogserbåtsrederiet Alfons Håkans. På plats är bogserbåtarna Kraft, Neptun, och Jupiter samt dykarbåten Jehu.

– Vi håller på och förbereder Amorella för losstagning. Det som gör det lite besvärligt att göra förberedelser på bildäck är att hon är proppfull med last och det finns inte utrymme, säger Joakim Håkans, vd för Alfons Håkans, till Sjöfartstidningen.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]