Fure Vinga (till höger) förtöjd på Donsö under DSM förra året.

Fotograf: Klara Johansson

Kategori: Fartygsaffärer

Älvtank tar över Vingafartyg

Donsörederiet Älvtank köper Fure Vinga som idag ägs av Furetank. Övertagande av fartyget ska ske i december.
Fure Vinga är byggd 2021 och ingår i den växande Vingaserien. Produkttankfartyget på 17.999 dwt ska ersätta ett av Älvtanks nuvarande tre fartyg.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]ecember.”} /–>

Fure Vinga är byggd 2021 och ingår i den växande Vingaserien. Produkttankfartyget på 17.999 dwt ska ersätta ett av Älvtanks nuvarande tre fartyg.

– Vi ska sälja vår gamla trotjänare Ramona som fyller tjugo i år, och har därför gjort upp med Furetank om att köpa deras Fure Vinga, säger Christian Nilsson, vd för Älvtank, till Sjöfartstidningen.

Tre identiska systrar

Övertagandet kommer att ske i december. Älvtank har redan två Vingasystrar i sin flotta: Ramanda och Ramelia som kör för Gothia Tankers. Fure Vinga kör i samma system och kommer att fortsätta med detta även i Älvtanks ägo.

Christian Nilsson är glad att den här möjligheten dök upp.

–  Fure Vinga är ett relativt nytt fartyg och identisk med dem vi har, så det är en väldigt bra lösning för oss. Det allra roligaste hade givetvis varit att bygga nytt. Men beställer du ett nybygge idag så är det leverans först 2026–2027, och då hade vi fått övertalig besättning eftersom vi ska sälja Ramona i år. På det här sättet kan vi bara fortsätta köra och får tre identiska fartyg, säger han. 

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]