Fotograf: Swedish Club

Kategori: Försäkring

Allt mer statlig inblandning i haverier

Under sitt årsmöte i Göteborg fokuserade Swedish Club på statlig intervention vid haverier, något som oroar branschen allt mer.

En expertpanel bestående av Andrew Bardot (International Group of P&I Clubs), Mauricio Garrido (T&T Salvage), Chris Beesley (C Solutions Consultants) och Eric Jacobs (Awilhelmsen Management) diskuterade bland annat konsekvenserna av denna nya politiska dimension.

– Vi har sett att denna fråga har blivit allt mer utbredd med tiden. Samtidigt som vi behandlar varje händelse individuellt har vi alla sett att fallen blivit mer politiska, och vår bransch måste reagera i enlighet därmed. Samhället har idag allt mindre tolerans för haverier, sade Lars Rhodin, vd för Swedish Club.

Väl förberedd

Lars Rhodin berättade också att Swedish Club lämnade det gångna året väl förberedd och i en position som gör det möjligt att utnyttja en marknad som håller på att stabiliseras.

– Swedish Club kommer att fortsätta att anpassa sig på en föränderlig och dynamisk marknad, fokusera på att behålla sin nuvarande nivå på drift och försäkringar och genom att sätta medlemmarnas behov först.