Fotograf: Joachim Sjöström

Kategori: Container | Ekonomi | Specialfartyg

Allt klart för Trans nyemission

Årsstämman i Transatlantic sade på onsdagen ja till den nyemission som styrelsen tidigare beslutat om. De nya aktierna kommer att kunna tecknas under perioden 9-27 maj. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]der perioden 9-27 maj. 

Beslutet på onsdagens årsstämma innebär också man godkänner de villkor som styrelsen tidigare fastställt för emissionen, som bland annat gäller att befintliga ägare har företrädesrätt och att teckningskursen sätts till SEK 5 per aktie – vilket i slutändan innebär att bolaget totalt kan få in SEK 147,9 miljoner.

Som Sjöfartstidningen tidigare rapporterat är nyemissionen i sin helhet garanterad av Transatlantics huvudägare Kistefos, som lovat att att köpa aktierna till priset av SEK 5 per aktie om inga andra aktieägare vill köpa dem.

Värt att notera är att en oberoende budkommitté i mitten av april meddelade att man rekommenderar minoritetsaktieägarna i Transatlantic att säga nej till Kistefos budpliktsbud.

Vidare beslutade onsdagens årsstämma att följa styrelsens och vd:ns förslag om att det i år inte ska utgå någon utdelning till aktieägarna, utan att samtliga vinstmedel ska balanseras i en ny räkning.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]