Fotograf: Trelleborgs Hamn

Kategori: Hamn/Logistik | Miljö

Alkobommar på gång i Trelleborg

Vid Tomas Eneroths besök i Trelleborgs Hamn nyligen diskuterades införandet av alkobommar och hur man bättre kan kombinera trafikslagen. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ombinera trafikslagen. 

Mobila alkobommar ska förhindra berusade förare att komma ut på vägarna. Regeringen har anslagit 78 miljoner kronor till alkobommar och Trelleborgs Hamn ställer sig positiv till säkerhetsåtgärden.  

Slumpmässig kontroll

– Vi har hittat en smidig lösning att behålla trafikflödet och den goda interna logistiken ut ur hamnen samtidigt som vi har möjlighet att hantera användandet av en slumpmässig kontroll via en mobil alkobom, säger Jörgen Nilsson, vd i Trelleborgs Hamn i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vår gemensamma ambition är att ha utrustning på plats innan eller efter semestern och därefter ska rutiner och handhavande av myndighetsperson vara på plats.

Intermodal järnvägstrafik

Vid infrastrukturministerns besök i fredags diskuterades även åtgärder för att främja järnvägstrafiken avseende både konventionell och intermodal järnvägstrafik.

– Trelleborgs Hamn som är en corehamn har en nyckelposition för Sverige och måste fungera som ett nav i transportsektorn. Det är glädjande att se hur Trelleborgs Hamn ligger i absoluta framkant inom alla viktiga områden, såsom infrastruktur, miljö och digitaliseringsutveckling, säger Tomas Eneroth.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]