Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Försäkring

Alandia säljer sin andel i NMI

West of England P&I Club förvärvar Alandias aktieinnehav i svenska Nordic Marine Insurance (NMI).

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]rdic Marine Insurance (NMI).

Efter berörda myndigheters godkännande av transaktionen blir West Group ägare till en betydande del av aktierna i NMI. Alandias andel i NMI var cirka 45 procent. Efter transaktionen kvarstår Alandia som en viktig samarbetspartner till NMI.

Fokus på H&M

Tony Karlström, vd för Alandia, säger till Sjöfartstidningen att affären hjälper NMI att bredda sin kundbas inom kärnverksamheten samtidigt som Alandia kan fokusera på sin kärnverksamhet, Hull & Machinery.

– Vi gick in i NMI i tiden för att de kunde ge oss tillgång till den kontinentala marknaden för kaskoförsäkring och det samarbetet kommer vi att fortsätta med.

Perfekt komplement

– NMI har gott anseende och tillhandahåller marina produkter som utgör ett perfekt komplement till våra egna tjänster. Denna investering kommer märkbart att förbättra vårt urval av specialprodukter för fartygsoperatörer såväl som stärka Wests närvaro i Skandinavien, kommenterar Tom Bowsher, CEO för West Group, förvärvet i ett pressmeddelande.

Global räckvidd

NMI grundades 2012 och bolaget är baserat i Stockholm. För fartygsägare och befraktare erbjuder NMI specialistprodukter som försäkringsskydd mot delay.

– Vi är glada över att ha ingått avtal med West, en partner med enastående bakgrund och global räckvidd. Vi delar en vision med West om att förse fartygsoperatörer med ett brett urval av högkvalitativa produkter som täcker alla deras försäkringsbehov och som utnyttjar Wests globala servicenätverk, säger Dan Lennhammer, vd för NMI.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]