Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Försäkring

Alandia förvärvar andel i NMI

Försäkringsbolaget Alandia blir delägare i Nordic Marine Insurance Ltd genom en riktad nyemission.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]om en riktad nyemission.

Åländska Försäkringsbolaget Alandia blir delägare i svenska Nordic Marine Insurance Ltd (NMI) med 44,48 procent av aktierna efter en riktad nyemission. Hittills har NMI sedan starten 2012 varit helägt inom Ellingsen Group.

Samarbete

Alandia och NMI har sedan 2013 samarbetat kring distributionen av NMI:s delay-produkter till finska kunder. I fjol utökades samarbetet genom att NMI började förmedla Alandias kasko- och loss of hire-försäkringar utanför de geografiska marknader där Alandia för närvarande är verksam.

NMI är aktiv främst på den europeiska kontinenten och har på senaste tid stärkt sin position på de asiatiska marknaderna. Detta uppges komplettera Alandias nuvarande geografiska täckning.

NMI:s huvudprodukt är försäkringsskydd mot ”primary loss of revenue”.

”Strategiskt steg”

– Vi är mycket nöjda över att ytterligare stärka den långsiktiga relationen till NMI och dess kompetenta och erfarna personal. Denna diversifiering för att täcka mer av den internationella sjöförsäkringsbranschen, både vad gäller att erbjuda produkter och närvaro på marknaden, är ett strategiskt led i utvecklingen av Alandias sjöförsäkringsverksamhet, säger Tony Karlström, vd för Alandia i ett pressmeddelande.

”Gemensam nordisk bakgrund”

Dan Lennhammer, vd på NMI, är likaså nöjd med avtalet. 

– Vi välkomnar Alandia som aktieägare och långsiktig partner i den framtida utvecklingen av NMI. Vi har en gemensam nordisk bakgrund och delar samma kärnvärderingar – pålitlighet, engagemang, entreprenörskap och en stark tro på långsiktiga relationer. Vi är övertygade om att detta nära samarbete ska stärka en expansion inom båda företagen och kommer att förse våra kunder med kompletta försäkringslösningar, säger han.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]