Fotograf: Aboa Mare

Kategori: Utbildning

Aboa Mare med i sjöskoleprojekt i Oman

Sjöbefälsskolan Aboa Mare i Åbo har ingått intentionsavtal med det omanska företaget Golden Dunes International om att utreda möjligheterna att bygga upp en komplett sjöutbildning i Oman.

I det Memorandum of Understanding, som undertecknades mellan Aboa Mare och Golden Dunes International (GDI) i december 2015, förbinder sig parterna att utreda kostnader och möjligheter för att etablera en sjöskola för utbildning av sjöbefäl och manskap i Oman. Det första steget blir att göra en förstudie, ”feasibility-study”.

Avancerad utrustning

Om parterna går vidare med projektet skulle Aboa Mare i Åbo svara för expertis och kunnande vid uppbyggnaden av utbildningscentret. Vilken Aboa Mares roll sedan blir när skolan är igång, vilket enligt nuvarande tidsplan kan ske under 2018, kommer man att förhandla om.

– Vi har förstått att det till och med kan gälla innehållet i hela utbildningen, säger Per-Olof Karlsson, STCW-ansvarig platschef på Aboa Mare.

Utbildningscentret kommer att bli det mest avancerade i Mellanöstern med den senaste utrustningen på marknaden inom simulation och säkerhetsträning. Golden Dunes International har samlat ihop ett konsortium av investerare för att finansiera projektet.