Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart | Skeppsbyggnad

Mein Schiff 5 levererad

Mein Schiff 5 levererades av Meyer Turku måndagen den 20 juni, tio dagar före utsatt tid i kontraktet.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]utsatt tid i kontraktet.

– Vi är glada och stolta över att kunna välkomna denna nya medlem i vår flotta och vi ser fram emot de tre följande, säger Wybcke Meier, vd för TUI Cruises, och tackar samtidigt varvschef Jan Meyer för det goda samarbetet.

– Vi har fått mycket feedback från våra kunder och en del av denna feedback har vi förverkligat så att vi i detta fartyg har ändrat på en del utrymmen jämfört med Mein Schiff 3 och Mein Schiff 4.

Hög beläggning

Wybcke Meier sa vidare att kunderna är nöjda och att 90 procent av den totala kapaciteten för 2016 är såld. TUI Cruises har sammanlagt fem fartyg i flottan, inklusive det senaste nybygget Mein Schiff 5.

– Av Mein Schiff 5 har vi redan sålt 85 procent av kapaciteten för detta år.

Kortare tid

Varvet i Åbo levererade seriens första fartyg Mein Schiff 3 år 2014 och systerfartyget Mein Schiff 4 i fjol. Ytterligare tre systerfartyg finns i order, Mein Schiff 6, 7 och 8.

Jan Meyer betonade fördelarna med att bygga en serie.

– Det är kostnadseffektivt men tillåter även oss att göra små förbättringar. Ibland kan små saker göra ett redan väl fungerande fartyg ännu bättre. Det fungerar endast med ett bra samarbete. Vi har byggt Mein Schiff 5 på fyra månader kortare tid än Mein Schiff 4 och trots det kunde vi i januari komma överens om att tidigarelägga leveransen med tio dagar före kontraktet. Jag tackar både våra anställda och underleverantörer för att de gjort detta möjligt.

Skrubber

Mein Schiff 5 har bruttot 99.800 och tar upp till 2.794 passagerare i 1.267 hytter. Av hytterna har 82 procent balkong. Besättningen uppgår till 1.026 personer och fartyget seglar under Malta-flagg.

Fartyget har diesel-elektriskt maskineri med huvudmaskiner från Wärtsilä och propellermotorer från ABB, kopplade till två axlar. Maskineriet har utrustats med Wärtsilä-hybridskrubber och katalysatorer.

Tui Cruises ägs av TUI Group och Royal Caribbean Cruises.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]