Fotograf: Maksim Kozlov / Pixabay

Kategori: Forskning | Miljö

30 miljoner euro till friskare Östersjön

Havs- och Vattenmyndigheten går in och stödjer projektet Blue Baltic, som ska göra Östersjön friskare. Totalt har projektet en budget på 30 miljoner euro.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]et på 30 miljoner euro.

Blue Baltic är namnet på ett projekt inom Bonus, ett regionalt forsknings- och utvecklingsprogram som finansierar projekt för ett hållbart nyttjande av Östersjöns ekosystemtjänster och en frisk vattenmiljö i området. Blue Baltic är den största satsningen hittills inom Bonus med en budget på drygt 30 miljoner euro.

Vänder sig till företag

Havs- och Vattenmyndigheten berättar i ett pressmeddelande att de tillsammans med Naturvårdsverket bidrar med medel genom miljöforskningsanslaget. Blue Baltic vänder sig både till forskare inom akademin, på forskningsinstitut och till företag. Tanken är att innovativa lösningar på Östersjöns miljöproblem ska utvecklas och testas. Forsknings- och innovationssatsningen ska genomföra olika delprojekt som adresserar miljöproblem i Östersjöregionen.

Fylla kunskapsluckor

– Vi har bra erfarenheter från tidigare Bonus-projekt och hoppas att Blue Baltic kommer att fylla existerande kunskapsluckor hos oss, säger Pia Norling, utredare på Havs- och Vattenmyndighetens enhet för forskning och miljömål.

Läs mer om projektet här

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]