Fotograf: Södertälje Hamn

Kategori: Arbetsmarknad | Ekonomi | Hamn/Logistik

100 nya jobb kan skapas i Södertälje

Södertälje Hamn ansöker om uttökat tillstånd för bränslehantering – på sikt kan 100 nya jobb skapas.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]kan 100 nya jobb skapas.

Två av tre oljehamnar i Stockholms län ska avvecklas. Nacka kommun har sagt upp avtalet för Bergs oljehamn för att ge plats åt bostäder. Detta innebär att Statoil ska utrymma området senast den 31 december 2018. 

Också Louddens olje- och bränsledepå ska avvecklas men oklart när. Enligt Stockholms Hamnar kommer detta att ske ”så snart ett alternativ står klart.” Precis som politikerna i Nacka vill kommunfullmäktige i Stockholm bygga bostäder på Loudden.

Tar om regionens behov

Södertälje Hamn ansöker nu om utökat miljötillstånd från Mark- och miljödomstolen för att kunna hantera ökade mängder bränsle. 

– När vi får tillståndet finns det inget som hindrar stängningen av de två övriga bränslehamnarna, vi tar hand om regionens behov, säger Erik Froste, vd Södertälje Hamn.

100 nya jobb

Enligt Södertälje Hamn har Stockholms Stad utrett två alternativ till Södertälje som ny oljehamn och att utredningen konstaterar att de alternativen ger upp till tre gånger mer transportarbete. Alternativen är baserade på att man flyttar över 50 procent till Södertälje Hamn och att resten hanteras i Gävle och Västerås.

– Om man istället lägger 100 procent i Södertälje Hamn får vi det lägsta transportarbetet och därmed de lägsta miljöutsläppen. Vårt mål är att bli regionens nav för bränslehantering, säger Erik Froste.

Erik Froste räknar även med att den ökade bränslehanteringen kommer att skapa upp till 100 nya jobb i Södertälje.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]